A zsűrizés

AZ ÉV TÁJÉPÍTÉSZE-DÍJ és az ÉV JUNIOR TÁJÉPÍTÉSZE-DÍJ bírálatát kilenc tagú szakmai zsűri látja el.

A zsűri elnöke:

az előző év Ormos Imre-emlékérem díjazottja

A zsűri tagjai:

Dr. Szikra Éva

Okleveles tájépítészmérnök, MTA-n kandidált örökségvédelmi szakember, aki egész munkásságát a műemlékvédelemnek szentelte. Kertörökségeink gondozása, rekonstrukciója mellett az elmúlt évtizedekben diákok százainak oktatta a történeti kertek kutatás-tervezési módszertanát. Koordinálta a komáromi Monostori-erőd környezetrendezését. Európa Nostra díjat kapott az ócsai református templom és a sonkádi református templom kertjének rekostrukciójáért. A visegrádi reneszánsz palotakertek kutatása és helyreállítása, valamint a tiszadobi kastélykert rekostrukciója is a nevéhez fűződik. 2012 óta az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Történeti Kertek Szakbizottságának elnöke.

Jana Crepon

Németországban született, de 1995 óta Amszterdamban él. A drezdai Műegyetemen szerzett tájépítész Msc fokozatot, amelyet az Edinburgh College of Art-ban egészített ki. A Sanssouci kertben gyakornokoskodott, majd légifelvételek digitalizálásával, történeti kertek rekonstrukciójával, természetvédelmi területek kezelésével foglalkozott, több német tájépítész stúdió tervezési munkáiban vett részt. Amszterdamba költözése után a DS Tájépítészeti irodával első díjat nyert a Potsdamer Platz-ra kiírt nemzetközi tervpályázaton. 11 évig dolgozott a DS munkatársaként, majd csatlakozott az Inside-Outsidehoz, ahol a tájépítészeti irodát vezeti. Dolgozik a Közel- és Távol-Kelet, az USA és Európa számos országában. Mindezek mellett oktat és mentorál építészeti és tájépítészeti kurzusokon Amszterdamban és Utrechtben egyaránt.

Csapó Balázs

Építész, a Budapesti Építész Kamara elnöke, a PALATIUM M4 Projekt Kft. ügyvezetője. Az M4-es metró tíz állomásának egyik építész generáltervezőjeként a közlekedési építészet meghatározó alakjává nőtte ki magát. A metróállomások több rangos és hazai díjat és elismerést kaptak, melyek közül a legrangosabb személyes eredménynek a Budapesti Építész Kamara Nívódíja 2015 plakettet tartja. Számos köztér megújítás tervezésében volt érintett, kortárs tájépítészekkel élő munkakapcsolatot ápol, a legnagyobb területi kamara elnökeként a társszakmák érdekeit is képviseli. Terézváros és Kőbánya tervtanácsainak, valamint a Magyar Építészkamara Felügyelőbizottságának tagja.

Juhász Gábor

A Semmelrock Kft projektmenedzsere. Tanulmányait a Szent István Egyetem közgazdász szakán végezte. 2003 óta dolgozik a Semmelrock kft-nél. Közgazdász végzettségének és majd 15 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően a nagy projekteket lebonyolító tervezőkkel, kivitelezőkkel, beruházókkal, önkormányzati és építési ügyekben meghatározó döntéshozókkal tartja a kapcsolatot és egyeztet országos szinten. A betontermékek menedzselése mellett, kiemelt szerepet tölt be a beton burkolatok termékfejlesztése és innovációja terén. Munkája különösen fontos az olyan betontermékek esetében, ahol több, mint 400 féle Semmelrock termék színe, formája és mérete mellett további egyedi gyártási igényeket kell kielégíteni és megvalósítani.

Krizsán András DLA

Ybl-díjas építész, a Modum Építésziroda Kft ügyvezető igazgatója, vezető tervezője. 1986-ban végzett a BME-n, 2000 óta tagja a Magyar Építőművészek Szövetségének, 2015 óta pedig elnöke. 1992 óta Pula, 2013 óta Esztergom főépítésze. a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnökségi tagja, 2008 és 2014 között a Falufejlesztési Társaság Építész Tagozatának elnöke. A modern organikus építészet művelője. Sokoldalú építészeti tevékenysége az ország legkülönbözőbb térségére kiterjed, ezen belül különösen a Balaton-felvidéken sűrűsödnek alkotó munkáinak eredményei. Középületeit és lakóházait több alkalommal Építészeti Nívódíjjal jutalmazták. Megvalósult épületeire jellemző az emberi lépték, a tájbaillő anyaghasználat, az épített környezethez való kreatív alkalmazkodás.

Kosztka Ernő

Kertészmérnök, kertépítő- és növényvédelmi szakmérnök, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke, valamint a Barack-Virág Kft tulajdonos ügyvezetője. Közel húsz éves szakmai tapasztalattal rendelkezik zöldfelületek tervezésében, kivitelezésében, fenntartásában. A Magyar Kertépítőverseny megalapítói közé tartozik, a szervezőbizottságának állandó tagja.

Marosán Angelika

Környezetgazdálkodási agrármérnők, Kertépítő és zöldfelületfenntartó szakmérnök és Vadgazdálkodási szakmérnök. A MÖFÖSZ alelnökeként a Virágos Magyarországért Mozgalom Szervezőbizottságának munkáját segíti. A mozgalomban résztvevő budapesti kerületek és vidéki települések zöldfelületeit aktívan zsűrizi. A III. kerület teljes zöldfelület-gazdálkodásával – főkertészként – foglalkozott, majd a Gödöllői Királyi Kastély parkjának felújítása után, annak zöldfelület-gazdálkodási vezetőjeként újragondolta az addigi parkfenntartási rendszert.